İçeriğe geç

Amirin Görevi Nedir

Bir memur amirin verdiği her şeyi yapmak zorunda mıdır?

Memurlar, üstleri tarafından kendilerine verilen görevleri yerine getirmek zorundadırlar ve bu nedenle görevlerinin iyi ve uygun şekilde yerine getirilmesinden üstlerine karşı sorumludurlar.

İş Yeri Amiri kimdir?

Bölüm müdürü, bir organizasyonun belirli bir departmanının personelini yönetmekten sorumlu kişidir. Sorumlulukları arasında iş planlaması, insan kaynakları yönetimi, bütçe yönetimi ve performans değerlendirmesi yer alır. Bölüm müdürlerinden gelen güncellemeler günlük olarak yayınlanır.

Amirin üstü nedir?

Emniyet Genel Müdürlüğü teşkilatındaki emniyet müdürleri; öncelik sırasına göre komiser yardımcısı, komiser, kıdemli komiser, emniyet müdürü, dördüncü sınıf emniyet müdürü, üçüncü sınıf emniyet müdürü, ikinci sınıf emniyet müdürü, birinci sınıf emniyet müdürü ve yukarı sınıf emniyet müdürüdür (3201 SK. 55/1).

Amirin emri nedir?

Yasal hükümlerin yerine getirilmesi Yasal hükümleri yerine getiren kişi aslında görevini yerine getirmiş olur. Bu görev doğrudan doğruya kanundan kaynaklanıyorsa, resmi ve yetkili amirin yasal emrini yerine getirmek söz konusuysa, yasal gerekliliği yerine getirmeden amirin emrini yerine getirmekten bahsedilir.

Memur amirin telefonunu açmak zorunda mı?

Aynı pozisyondaki kişiler arasındaki telefon görüşmelerinde, çağrıyı yanıtlayan kişi önce telefonu kapatır ve birinci memur durumunda, patron önce telefonu kapatır. Bir ast memurun sekreter aracılığıyla üstüyle görüşmesi kaba kabul edilir. Ast, üstünün çağrısına şahsen cevap vermelidir.

Memur amirine selam vermek zorunda mı?

Bir kamu görevlisinin görevi başındaki amirine karşı sözlü saygısızlığı, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 125. maddesi uyarınca maaşından kesinti yapılması şeklinde disiplin cezasını gerektirir.

Amir ne görev yapar?

Şefler, polise rapor veren güvenlik güçlerinin üyeleridir. Şef, operasyonları organize etme ve yürütme gibi yetkilere sahiptir. Biriminin tüm faaliyetlerinden sorumludur ve üstlerine rapor vermekle yükümlüdür. Şef, emri altındaki polis memurlarına liderlik eder ve düzen ve disiplinlerini sağlar.

Memura kimler tutanak tutabilir?

Görevlinin görevlerini gerektiği gibi yerine getirmediği ve beklenen özeni göstermediği tespit edildiğinde veya şüphelenildiğinde, üstleri görevli hakkında bir rapor tutabilir. Görevliye karşı bir rapor tutmak, derhal bir yaptırım nedeni değil, görevliye karşı yürütülecek soruşturmanın başlangıcıdır.

Memurun amiri kimdir?

Başkan, 657 sayılı Kanun ve bu Yönetmelik kapsamındaki disiplin hükümlerinin uygulanması bakımından tüm kamu idarelerinin Disiplin İşleri Amiri unvanını taşır.

Memur amirine nasıl hitap eder?

Unvanına bağlı olarak ona “Sayın Müdür”, “Sayın Başkan”, “Sayın İlçe Valisi” ve “Sayın Vali” diye hitap edin veya önce ona “Beyefendi” diye hitap edin. 2-Amirinizin ofisine girdiğinizde ceketinizin düğmeli olduğundan emin olun. Ofise ceket veya şapka giyerek girmeyin. Cep telefonunuz varsa, ya dışarıda bırakın ya da kapatın.

Amir gelince ayağa kalkmak zorunlu mu?

Patron odaya girdiğinde ayağa kalkmanız gerektiğini söyleyen bir kural yok.

Memur amirini şikayet edebilir mi?

Madde 3 – Görevliler, üstlerinin veya kurumlarının idari işlem ve tasarruflarından şikâyet hakkına sahiptirler.

Amirin tanımı nedir?

Madde 9 – Şef: Mevkii ve kamu hizmeti dolayısıyla emir verme yetkisine sahip olan kimse. Emri altındakilere onun takipçileri denir. Madde 10 – “Üst” terimi rütbe veya kıdemi belirtir. Ast, rütbe veya kıdem bakımından üstünün altında olan kimsedir.

Amirin her emrini yerine getirmek gerekir mi?

Türk Ceza Kanunu’nun 24. maddesinin ikinci, üçüncü ve dördüncü fıkraları, amirin emrinin yerine getirilmesine ilişkin hükümler içermektedir. Buna göre, “görev nedeniyle yerine getirilmesi zorunlu olan yetkili makam tarafından verilen emri yerine getiren kimse sorumlu değildir.” Suç teşkil eden bir emir hiçbir durumda yerine getirilemez.

Amir kanunsuz emir verirse ne yapılır?

Ast/memur aldığı emrin hukuka aykırı olduğunu tespit ederse, emri veren makama emrin hukuka aykırı olduğunu bildirmelidir. Bu bildirime rağmen emri veren üst/amir emri yazılı olarak yenilerse, ast/memur emre uysa bile artık sorumlu değildir. Burada sorumluluk emri veren üst/amirdedir.

Memur verilen görevi yapmazsa ne olur?

Türk Ceza Kanununun hizmette ihmal suçunu düzenleyen 230. maddesi hükmü şöyledir: Herhangi bir sebeple görevini ihmal eden veya geciktiren veya amirinin verdiği talimatları haklı bir sebep olmaksızın yerine getirmeyen memur, üç aydan bir yıla kadar hapis ve bin liradan beş bin liraya kadar ağır para cezası ile cezalandırılır.

Amir gelince ayağa kalkmak zorunlu mu?

Patron odaya girdiğinde ayağa kalkmanız gerektiğini söyleyen bir kural yok.

Memur amirini cimere şikayet edebilir mi?

Madde 3 – Görevliler, üstlerinin veya kurumlarının idari işlem ve tasarruflarından şikâyet hakkına sahiptirler.

Memur amirine haber vermeden hastaneye gidebilir mi?

1- Memur, işyerinde ise sağlık kuruluşuna sözlü olarak, işyerinde değilse telefonla veya diğer yollarla haber vermek zorundadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir